İHH İnsani Yardım vakfı Beypazarı ilçesine şube açtı:

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH İnsani Yardım vakfı Beypazarı ilçesine şube açtı:BEYPAZARI (BHA)- İHH İnsani Yardım Vakfı Beypazarı İlçesine şube açtı.
İHH İnsani yardım vakfı Beypazarı Şubesinin oluşumunun ardından Beypazarı ilçesine ziyarette bulunan İHH Mütevelli heyeti Başkan vekili Hüseyin Oruç ve Eğitimci-Yazar Cemal Yılmaz, İHH Beypazarı şubesinde şube başkanlığına getirilen Tunahan Yiğit ve bazı katılımcılarla bir araya geldi.
İHH Mütevelli Heyeti Başkan vekili Hüseyin Oruç, burada katılımcılara, İHH’nın ne zaman kurulduğu ve hangi çalışmalarda bulunduğu gibi konularda bilgiler verdi
Oruç, “İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılında ortaya çıkan Bosna Savaşı’na kayıtsız kalamayan gönüllülerin başlatmış olduğu insani yardım çalışmalarının, 1995 yılında vakıf olarak yapılanması ile İstanbul’da hayat bulmuştur” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın; savaş, işgal ve doğal afetler sebebiyle sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş ihtiyaç sahiplerine ulaştığını anlatan İHH Mütevelli heyeti başkan vekili Oruç, şunları kaydetti:
“İHH, ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kalıcı projelerle de ihtiyaç sahiplerini destekliyor. Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya dünyanın farklı bölgelerinde hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra Türkiye’de de ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Sivil kuruluşların, toplumun inşasında üstleneceği etkin rol için iyi bir örneklik teşkil eden İHH İnsani Yardım Vakfı, doğal afetler sonucu ortaya çıkan mağduriyetleri giderme konusunda çalışıyor. Eğitim yardımları, Ramazan ve Kurban yardımları, arama kurtarma ve yetim destekleme çalışmaları gibi projelerle Türkiye’deki yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Ülkemizin 81 il ve 650 ilçesinde teşkilatını kurmuştur. Beypazarı ilçemizde Hanlar önü Demirciler çarşı girişi topbaşı iş merkezinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Hayırlı olsun.”
İHH Beypazarı temsilciliğine getirilen Tunahan Yiğit, şunları söyledi.
“ İHH’nın ilk toplantısını mütevelli heyeti başkan vekili Hüseyin Oruç ve Eğitimci- Yazar Cemal Yılmaz’ın katılımlarıyla, Beypazarı gönüllüleriyle bulaşarak yapmıştır. Sayın Mütevelli Heyeti Başkan vekili Hüseyin Oruç Beye ve Eğitimci-Yazar Cemal Yılmaz’a, huzurunda teşekkürlerimizi sunuyorum. İHH konusunda, onların bilgi birikiminde oldukça faydalanacağız inşallah.” (Yaşar Tonbak)

İHH İnsani Yardım vakfı Beypazarı ilçesine şube açtı: