Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerince “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” düzenlendi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerince “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” düzenlendi.BEYPAZARI (BHA)- Beypazarı İlçesinde, şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı düzenlendi.
Belediyenin Mustafa Cankara Kongre merkezinde düzenlenen Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Emniyet Müdürü Metin Demirci, ilçe Jandarma Komutanı Yzb. Haluk Muharrem Uzun, şube müdürü, okul müdürleri ve bazı siyesiler katıldı.
Programın açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, yaptığı konuşmasında Şu ifadeler yer verdi:
“ Mustafa Kemal Atatürk’ün 7 Şubat 1923 gününde öğle vakti Balıkesir şehrinde Zağnos Paşa caminde okunan mevlidin ardından Minbere önemli bir konuşma yapmıştır. 15 Temmuz’ geldiğimizde, Sayın Cumhurbaşkanının, milleti meydanlara davet etmesiyle, bizlerde meydanlara indik ve meydanları boş bırakmadık. Bu, bir azınlığı kalkışma hareketidir. Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğüne yönelik bu harekete karşı top yekün dik duruşumuzu sergiledik. Yılmadık, şehitler verdik. Tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum, mekânları cennet olsun. Bu program içinde okulumuzu, okulumuz idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini de tebrik ediyorum.”
Ardından programa geçildi.
Öğrencilerin, Kuran tilavetiyle başlayan, program, yine öğrencilerin çeşitli şiirleri seslendirmesi, 15 Temmuz Korusunun da çeşitli ilahileri seslendirmesi ve 15 Temmuz ayaklanmasıyla ilgili slayt gösterisiyle program sona erdi.
Kongre merkezinin salonunda, öğrencilerin yaptığı resimlerden ve 15 Temmuz gecesi AA Muhabirlerinin çektiği fotolar sergilenirken, sergi hayli ilgi gördü. (Yaşar Tonbak)

Beypazarı Şehit Mehmet Çifci İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerince “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” düzenlendi.