24 Kasım Öğretmenler Günü Beypazarı İlçesinde düzenlenen Törenle Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Kasım Öğretmenler Günü Beypazarı İlçesinde düzenlenen Törenle KutlandıBEYPAZARI (BHA) – 24 Kasım Öğretmenler günü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği kabul ettikleri tarih olan 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlandı.
24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, bu gün ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi meydanında Atatürk anıtına, İlçe Milli Eğitim müdürü Cengiz Yılmaz, şube müdürleriyle birlikte çelenk koydu ve saygısı duruşunda bulunuldu.
Salondaki Tören:
Belediyenin Mustafa Cankara Kongre ve Kültür merkezinde devam eden kutlamalara Beypazarı Kaymakamlığına vekâlet eden Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül, Belediye başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, bazı kurum müdürleri ve okul müdürleriyle birlikte yıl içinde emekli olan ve şeref madalyası takdim edilecek öğretmenlerle birlikte, adaylığı kalmış öğretmenler katıldı.
Salonda, ilk olarak Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer’in öğretmenlere yönelik kutlama mesajı okundu:
İlçe Beypazarı kaymakamlığına vekalet eden Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül, öğretmenler günü dolaysıyla bir konuşma yaparken şunları kaydetti:
“Bu gün tüm yurtta olduğu gibi, ilçemizde de bu güze ve anlamlı günü hep beraber kutluyoruz. Bu gün ülkemizin geldiği noktada, en büyük pay sahibi siz değerli öğretmenlersiniz. Bu itibarla, öncelikli başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi, görevleri başında şehit düzen öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Sizlerin öğretmenler gününü tebrik ediyor, en kalbi duygularla selamlıyorum. Öğretmenler gününün kutlu olsun.”
Belediye başkanı Tuncer Kaplan’da bu anlamı günde, tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler günlerini tebrik ederek, başarı dileklerini sundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz’da konuşmasında şunları kaydetti
“Güçlü bir toplum ve güçlü bir Türkiye hedefine ancak, nitelikli bir nesille ulaşılabilir. Eğer bu gün, çarşıda, sanayide, hastanede, köyünde, evinde, devlet dairesinde ve hayatın her noktasında dürüst, başarılı bir esnaf, memur, vatanperver bir vatandaş varsa, bu siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde olmuştur.”
Stajyer öğretmenler, yemin etti:
Öğretmenliğe yeni atanmış, yada adaylığı yeni kalkmış 2 stajyer öğretmenler Türk bayrağının serili bulunduğu masaya ellerini koyarak, öğretmenlik andını bir ağızdan okuyarak yenin etti.
Ardından, yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet ve Şeref belgeleri verildi.
24 Kasım öğretmenler günü dolaysıyla, şiir, kompozisyon dallarında dereceye girin öğrencilere hediyeleri, kaymakam ve Belediye başkanı tarafından verilerek, öğretmenler ve öğrenciler tebrik edildi.
Türk sanat Müziği Konseri verildi.
24 Kasım öğretmenler günü dolaysıyla, Beypazarı belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikle, sanatçı Çiğdem Gürdal, sahne alarak, öğretmenlere unutamayacakları, söylediği şarkılarla bir gün yaşattı. (Yaşar Tonbak)

24 Kasım Öğretmenler Günü Beypazarı İlçesinde düzenlenen Törenle Kutlandı