Oymaağaç Mahallesinde eski evlerin temizliği sürüyor:

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oymaağaç Mahallesinde eski evlerin temizliği sürüyor:BEYPAZARI (BHA)-Beypazarı’nın en kalabalık mahallelerinden olan ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Sakarya meydan muharebesi sırasında, Atatürk’ün yanında yer alan köye, Atatürk tarafından 1928 yılında ilkokul yaptırıldı.
Köyde okulun eğitim öğretime başlamasının akabinde çok sayıda okumuş insanı bulunan köyün eski evleri mahallede sıkıntı yaratmaya başladı.
Mahalle muhtarı Ergün Tuncel, başlattıkları çalışma ile mahallede metruk ve sahipsiz, tamamen virane, yıkılma tehlikesi, bulunan ve yangına davetiye çıkaran irili ufaklı 100 dolayında evin yıkım kararı aldıklarını söyledi.
Çok sayıda metruk evin yıkımını yaptık:
Alınan kararla birlikte Beypazarı Belediye başkanlığına mücaatta bulunduklarını belirten mahalle muhtarı Tuncel, “köyün durumunu ve köydeki eski evlerin durumunu, hiç kullanılmayan eski evlerin durumunu sayın belediye başkanı Tuncer Kaplan, beye anlattık. Sayın belediye başkanı hemen bizim köyümüze iş makinaları ve kamyonlarını görevlendirdi. Ardından yıkımlara, köy içinde temizliğe başladık. Çok sayıda ev temizlendi. Köy de çirkin görüntü ve kirlilikten kurtulmaya başladı. Aşağıdan bakıldığında ta köyün üst başında bulunan camimizde ortaya çıktı” dedi.
Köyü çirkin görüntülerden kurtarıyoruz:
İlk başlarda bir iki kişi biraz itiraz etselerde, köyün güzelliği ve görselliği ortaya çıkmaya başladığında, durumdan çok memnun kaldıklarını kendisine ilettiklerine değinen muhtar Ergün Tuncel, şunları kaydetti:
“Köyümüze, mahallemize önem veriyoruz. Köyü çirkin görüntülerden arındırmış oluyoruz. Bize desteklerini esirgemeyen sayın belediye başkanımız Tuncer kaplan, beye, teşekkürlerimi sunuyorum. Köyün ortasında oldukça büyük köy meydanı ortaya çıktık. Bu alanda da düzenlemeye gideceğiz. Öte yandan Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından köyümüze 1928 yılında armağan edilen ilkokulumuzu da, köyümüzde Tarım müzesi haline getirme çabamız sürüyor. Köyümüzü her anlamda, cazibe haline getireceğiz. Halen metruk evlerin yıkımı ve temizlemesi sürüyor.” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Oymaağaç Mahallesinde eski evlerin temizliği sürüyor: