İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı Aksakallı: Ülkenin çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı var, DPT acil kurulmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı Aksakallı: Ülkenin çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı var,  DPT acil kurulmalıİYİ Parti Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sedat Aksakallı, ülkenin yeniden çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Devlet Planlama Teşkilatı’nın acil bir şekilde kurulması lazım. Her konu en ince ayrıntısına kadar düşünülüp yeni yatırımların yeni alanların buna göre belirlenmesi lazım” dedi. Hukuk alanında da ciddi düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade eden Aksakallı, “Hukuk sosyal medyanın baskısı ile işlememeli” diye konuştu.
 
İYİ Parti Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sedat Aksakallı, Ankara Kent Konseyi’nin ‘Söz Onda’ söyleşi programına konuk oldu. Avukat Hakan Güreşci’nin moderatörlüğündeki söyleşiyi Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın yanı sıra İYİ Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Anıl Serin, AKK Kent ve Çevre Hukuku Çalışma Grubu Başkanı Avukat Erhan Burak Aydın, avukatlar ve AKK gönüllüleri takip etti.
 
‘SORUNLARA HUKUKÇU KİMLİĞİMİZLE KATKI SUNACAĞIZ’
 
Vergi rekortmenleri arasında yer aldığını, ihracatta yaparak istihdama 2 bin kişi ile katkı sağladığını belirten İYİ Parti Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Avukat Sedat Aksakallı, bu ülkeye çok şey borçlu olduğunu söyledi. Doğru politikaların uygulanmadığı ülkede milletin bunu hak etmediğini düşünerek hukukçu kimliği ile siyasete de katkı sunabileceğine inandığı için aday olduğunu söyleyen Aksakallı, Ankara’ya dair hedeflerini açıkladı. Aksakallı, “Siteler eskiden Türkiye’nin en fazla mobilya üreten bölgesiydi. Bugün orası sıradanlaştı. Amacımız Siteleri dünya ile rekabet eder hale getirmektir. Ankara’nın bir fuar alanı yok. Fuar alanlarının şehir hayatına ne denli katkılar yaptığını bilen biriyim. Dünyada gelişmiş ülkelerde havaalanı ile şehir merkezi arasında metro olmayan tek başkent Ankara. İşsizlik ciddi sorun. Kent estetiği çok önemli.Fakat ilimizde hiç bir eser göremiyoruz. Çok ciddi sorunlar olduğunu biliyorum. Bunun yanında vatandaşlarımız katılımcı demokrasiyi ciddi şekilde benimsemişler ve sorunları çözüm yolları ile bize iletiyorlar. Devletimizin bugün bir planlama teşkilatının olmaması bir eksiklik. İstişarelerle yapılmasını planladığımız projelerle bölgeye olumlu katkılar sunacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
‘HUKUK SOSYAL MEDYANIN BASKISI İLE İŞLEMEMELİ’
 
Aksakallı hukuk sistemine ilişkin yapılan eleştirilerle ilgili bir soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Kadınlara karşı şiddet konusunda kanunlarımız daha fazla koruyucu olmalı. Seçim döneminde ciddi bir tartışma konusu oldu. Bazı partiler kadın ve çocuklara tanınan hakları daha da geriye götürecek düzenlemeler yapılmasını parti programlarına girdi. Bu pazarlık konusu yapıldı. Bu son derece üzücü. Mahkemelerin verdikleri kararların neden bu şekilde verildiklerine yönelik toplumda ciddi şekilde adalete inancı sarsıcı hususlar ortaya çıkıyor. Bazı kararlar doğru olmakla birlikte bunun da doğruluk sebebi yeterince kamuoyu ile paylaşılmadığı için bu kez toplumda ciddi sarsıntılara sebebiyet veriyor. Suçlunun hangi gerekçe ile bu ceza ile karşı karşıya kaldığı ya da kalmadığı kamuoyuna şeffaf bir şekilde anlatılmalı. Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli. İşin bir de sosyal medya tarafı var. Sosyal medyada inanılmaz baskıla oluyor. Bazen de haksız yere baskılar oluyor. Bu haksız baskılarda insanların mağdur edilebiliyor. Bunu da üzülerek görüyoruz. Her iki alanda ciddi düzenlemeler yapılmalı. Hukuk sosyal medyanın baskısı ile işlememeli. İnsanları koruma noktasında hiçbir eksiği barındırmadan mutlaka ve mutlaka düzenlemeler yapılmalı. Uygulayıcılar bu düzenlemelere bağlı kalmalı. Hangi gerekçe ile bu kararlar verildiği kamuoyuna anlatılmalı. Toplum vicdanı tatmin edilmeli. Sosyal medya baskısı ile kişi hak ve hürriyetlerinin hiçbir şekilde sınırlanmaması gerektiğine inanıyorum”
 
‘DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI ACİL KURULMALI’
 
Ülkede planlama ile ilgili sorunlar olduğuna değinen Aksakallı, şöyle konuştu:
 
“İnsanların daha az yolda vakit geçirmeleri, daha az enerji harcanması gibi konularda devlet planlama teşkilatları aracılığı ile planlanmalı. Sanayileşmenin yoğun olduğu bölgelerde iş gücü sayısı ile birlikte o bölgelerde yeterli konut ve sosyal alanlar yapılmalı. Ankara’da işe gitmek için 1 saat 30 dakika yolda harcıyorsanız, işçiler de bu sürenin çalışma süresine sayılmasını istiyor. Bu konuda hukuki düzenlemeler oldu. Temelli de oturup Ankara’da çalışan bir işçinin her gün 2 saat yol gitmesi ülke için büyük bir kayıp. Harcanan emek, stres, enerji, yakıt ve araç giderleri.Bu ülkenin yeniden çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı var. Devlet Planlama Teşkilatı’nın acil bir şekilde kurulması lazım. Her konu en ince ayrıntısına kadar düşünülüp yeni yatırımların yeni alanların ona göre belirlenmesi lazım”
 
‘HERKES YENİDEN KUCAKLAŞMALI’
 
Erzurum’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırı ile ilgili bir soru üzerine Aksakallı, “Bu olay şehrin yetkililerinin yetkilerini, görevlerini yerine getirmemelerinden kaynaklandı. Hatta görevlerini kötüye kullanmalarından kaynaklanan bir hadise oldu. 150-200 kişilik bir grubun oraya yürüdüğü belliydi. Vali ve emniyet müdürü bir tedbir almaya gerek duymadı, önlerini dahi açtılar. Erzurumlular bunu tasvip etmedi. 14 Mayıs’tan sonra Ekrem bey Cumhurbaşkanı yardımcısı olduktan sonra kendisini alıp Erzurum’a götüreceğiz. Dadaş misafirperverliği nasıl olur bunu ispatlayacağız. Bizim birbirimize tahammül etmemiz lazım. Seçim birbirimizle savaş gibi nitelendirilmemeli. Bu dili doğru bulmuyorum. İnsanların karşı tarafı vatan haini ilan ettiği dil kimseye bir şey kazandırmaz. Bu söylemi kullanan siyasetçilere de bir şey kazandırmaz. Bu dili yumuşatmalı, karşı tarafa saygı duymalı ve herkes yeniden kucaklaşmalı” dedi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adayı Aksakallı: Ülkenin çok ciddi bir planlamaya ihtiyacı var, DPT acil kurulmalı